© 2023 Amstelland Zorg

Amstelland Zorg symposium “On the move”

Het programma

14:00 uur – Ontvangst

14:30 uur – Opening door dagvoorzitter

15:00 uur – Muriel Dalmulder | Positieve psychologie

15:40 uur – 1e ronde workshops

// Stop de uitstroom | Sjoukje Broer
Wat kun jij doen als werkgever om personeel te behouden? In deze workshop geven we je inzichten in de aantallen en redenen van uitstroom uit de sector. We nemen je mee in een model van goed werkgeverschap. Je krijgt een idee hoe je eigen praktijk ervoor staat en adviezen wat jij in het werkgeverschap kunt verbeteren om je personeel langer te behouden.

// Jij en verandering | Muriel Dalmulder

// De creatieve mindset | Implementatie | Carian van der Sman
Krijg antwoord op: Waarom is creativiteit zo belangrijk in alle veranderingen, projecten, programma’s waar we mee bezig zijn? Hoe zit het met jouw creatieve mindset? En hoe vergroot je de creatieve mindset van jezelf en anderen om in beweging te komen of te blijven?

// De kracht van woorden: schrijven voor het brein | Ewoud Faber
Je toon en woordkeuze zijn nogal bepalend voor de manier waarop mensen jouw verhaal beleven. Schrijven voor het brein stelt je direct in staat om jouw verhalen overtuigender, verleidelijker én patiëntvriendelijker te maken.

16:20 uur – Pauze

17:10 uur – 2e ronde workshops

// GGZ: van medisch model naar maatschappelijk herstel | Eliannne Vink
Wachtlijsten, diagnoses, kastje – muur, onmacht, frustratie… Kan dat niet anders? In deze workshop onderzoeken we met elkaar hoe we op een andere manier naar de GGZ kunnen kijken en op een andere manier de patiënt op weg kunnen helpen. En daar hebben we jouw input ook bij nodig.

// Ouderen in 2030: van eenzaamheid naar positieve gezondheid | Jacomien de Jong
Komt die dame nu alweer op het spreekuur…? Wat kunnen we doen voor eenzame ouderen? Wat helpt tegen eenzaamheid? En waar willen we in 2030 staan?

// Leefstijl op de agenda! | Stefanie Mouwen & Antoinette van der Heijden
Het goede nieuws is dat leefstijl voor velen van ons nu een prominente plek in ons to-do-lijstje heeft. Maar hoe breng je het ’to-do item’ werkelijk gedaan? Een gemotiveerde patiënt is welkom maar wat doe je met een ongemotiveerde patiënt of een patiënt die zich niet eens van zijn/haar leefstijl bewust is? Een patiënt motiveren en in beweging brengen kan alleen als je zelf ook in beweging bent. Laat je inspireren en motiveren door Jacqui van Kemenade!

// De digitale patiëntreis in het zorgproces | Julia Heidstra
Denk mee! Wij maken samen de patiëntenreis aan de hand van een acute zorg casus. Welke zorgverleners zijn betrokken, welke ICT en welke samenwerkingsafspraken komen wij tegen?

18:00 uur – Buffet

19:00 uur – Pim Valentijn | Belang van het netwerk

20:00 uur – Afsluiten dagvoorzitter

Sluiten