© 2025 Amstelland Zorg
Terug naar overzicht

 Consultatie GGZ volwassenen

Volwassenen

Heb je een volwassen patiënt met een psychiatrisch vraagstuk, maar weet je niet precies wat er aan de hand is en hoe deze patiënt het beste geholpen kan worden? Dan kun je een eenmalig psychiatrisch consult aanvragen bij GGZ inGeest. De psychiater ziet de patiënt dan eenmalig, zonder dat de patiënt in behandeling komt bij de GGZ.

Dit kan op 2 manieren:

  • Via ZorgDomein een verwijzing sturen en dan expliciet in vrije tekst aangeven dat het om een eenmalig consult gaat. NB je kunt iedere zorglijn kiezen, die hoeft niet overeen te komen met de zorg-/consultatievraag.
  • Via ZorgMail de consultvraag met toelichting sturen naar aanmelding@ggzingeest.nl.

Psychiaters Jan Benckhuijsen en Marja Slot zijn beschikbaar voor de eenmalige consulten.

Ouderen

Voor vragen over ouderen kun je bij inGeest terecht. Psychiaters Heleen Schaffels en Marc van Heteren zijn hiervoor beschikbaar. Je kunt hen op meerdere manieren bereiken;

  • Via ZorgDomein een verwijzing sturen en dan expliciet in vrije tekst aangeven dat het om een eenmalig consult gaat. NB je kunt iedere zorglijn kiezen, die hoeft niet overeen te komen met de zorg-/consultatievraag.
  • Via ZorgMail de consultvraag met toelichting sturen naar aanmelding@ggzingeest.nl.
  • Bellen met Aanmelding & Intake: 088 – 788 50 15.

Financiering

De factuur voor het consult stuurt inGeest aan Amstelland Zorg. De vergoeding voor het consult is geregeld in de POH-GGZ module.

Telefonisch overleg

Er zijn meerdere mogelijkheden voor telefonisch overleg. Iedere psychiater is in principe bereikbaar en beschikbaar voor telefonisch overleg over een patiënt die onder behandeling is. Daarnaast kun je telefonisch overleggen als je met een psycholoog wilt sparren over een patiënt die nog niet in behandeling is of als het medisch is, met een psychiater.

GGZ inGeest

Bij GGZ inGeest kun je terecht voor vragen over angst, stemming, persoonlijkheid, Ernstig Psychiatrische Aandoeningen (EPA), ouderen, trauma en autisme. Daarvoor bel je met Aanmelding & Intake: 088 – 788 50 15.

Arkin

Bij Arkin kun je terecht met vragen over kind en jeugd, eetstoornissen en forensische zorg. Daarvoor bel je met Centrale Aanmelding Arkin: 020 – 590 55 55 (maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur).

Brijder

Brijder is gespecialiseerd in het voorkomen en behandelen van verslaving, met alle problemen die daarbij komen. Heb je vragen over de verslavingszorg voor volwassenen? Neem dan contact op met Brijder Amstelland via 088 – 358 83 40. Nadat er contact is opgenomen en de vraag is voorgelegd aan team ondersteuner, wordt er een terugbelverzoek voorgelegd aan een behandelaar. De consultatielijn is iedere werkdag tijdens kantooruren bereikbaar.

Consultatie verslavingszorg Brijder

Brijder is gespecialiseerd in het voorkomen en behandelen van verslaving, met alle problemen die daarbij komen. Heb je vragen over de verslavingszorg voor volwassenen? Neem dan contact op met Brijder Amstelland via 088 – 358 83 40. Nadat er contact is opgenomen en de vraag is voorgelegd aan team ondersteuner, wordt er een terugbelverzoek voorgelegd aan een behandelaar. De consultatielijn is iedere werkdag tijdens kantooruren bereikbaar.

Preventiegesprekken Brijder zonder verwijzing

Patiënten kunnen contact opnemen met David Asberg van Brijder, preventiedeskundige. David kan 2 á 3 gratis gesprekken bieden zonder verwijzing. Zijn gegevens zijn: 06 574 074 04 en d.asberg@brijder.nl.

Vragen over drugs

Vragen over drugs en drugs in combinatie met medicijnen: verwijs patiënten naar https://www.drugsinfoteam.nl/. Hier kan je ook informatie vinden over aanhoudende klachten na drugsgebruik zoals depersonalisatie en derealisatie na XTC en een telefonisch spreekuur. Zie deze link voor meer informatie.

Eetstoornissen

Kinderarts Annemarie van Bellegem is bereikbaar voor laagdrempelig overleg met de huisarts over eetstoornissen. Zij is te bereiken via het algemene telefoonnummer van het AMC: 020-5669111. Daarnaast is de advieslijn K-EETi is iedere werkdag bereikbaar tussen 12.00 en 13.00 uur via 085 – 760 3375.

Over K-EET

De website is een initiatief van K-EET. K-EET staat voor landelijke Ketenaanpak EETstoornissen. In die ketenaanpak werken professionals zoals kinderartsen, kinder- en jeugdpsychiaters en (klinisch) psychologen doelgericht samen met ouders van patiënten, ervaringsdeskundigen, het ministerie van VWS en de VNG aan oplossingen voor hardnekkige problemen in de ‘keten’ van eetstoornissen.

Financiering

Telefonisch overleg is gratis.

Teleconsultatie

Sinds juli 2022 is er de mogelijkheid om via ZorgDomein een zorgvraag over een patiënt te stellen bij Arkin. Bij Arkin kun je terecht met vragen over kind en jeugd, verslaving, eetstoornissen en forensische zorg. Je stelt de vraag via zorgdomein en via zorgdomein komt er dan ook een antwoord terug. De vergoeding voor het teleconsult wordt via Arkin zelf afgehandeld met de zorgverzekeraar.

Financiering

De vergoeding voor het teleconsult wordt via Arkin zelf afgehandeld met de zorgverzekeraar.

Medicatie consulten

Heb je specifieke medicatie vragen? Dan kan vrijgevestigde psychiater Mireille Boerma je daarbij helpen. Daarbij kan zij de patiënt indien nodig een paar keer zien om de benodigde medicatie vast te stellen. Ook kan zij als back up en sparringspartner fungeren als de huisarts zelf de medicatie instelt. Je kunt haar bereiken op 06 – 44 09 54 43. Haar voorkeur heeft het om een app bericht te sturen met de vraag om contact.

Financiering

De factuur voor het consult stuurt Mireille Boerma aan Amstelland Zorg. De vergoeding voor het consult is geregeld in de POH GGZ module.

Consultatie afbouw van antidepressiva

Huisartsen die vragen hebben over afbouw van antidepressiva kunnen contact opnemen met de Afbouwpoli van GGZ inGeest.

Je kunt hen op meerdere manieren bereiken:

  • Via mailadres: afbouwpoli@ggzingeest.nl (tip: veilig e-mailen). De vragen in de mailbox worden eenmaal per week door een van de verpleegkundig specialisten beantwoord. Het kan dus zijn dat het een paar dagen duurt voordat je antwoord krijgt.
  • Via Siilo: Kirsten Fransen, verpleegkundig specialist GGZ, is ook bereikbaar via Siilo voor overleg.
  • Verwijzing kan via ZorgDomein

Doelgroep Afbouwpoli voor antidepressiva

Deze Afbouwpoli is voor cliënten van 18 jaar en ouder uit heel Nederland die advies willen of begeleiding zoeken bij het afbouwen en/of stoppen van antidepressiva. Het betreft hier mensen met een depressie, angst of dwangstoornis in remissie of met stemmings-, angstklachten vanuit overbelasting, ADHD of een autisme spectrum stoornis. Bij de Afbouwpoli van GGZ inGeest werken verpleegkundig specialisten, psychiaters en psychologen nauw met elkaar samen. Het team werkt daarnaast samen met apothekers van Amsterdam UMC en heeft ook contact met de eigen apotheker van de cliënt.

Sluiten