© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar overzicht

Consultatie GGZ volwassenen en ouderen

Eenmalig psychiatrisch consult

Heb je een patiënt met een psychiatrisch vraagstuk, maar weet je niet precies wat er aan de hand is en hoe deze patiënt het beste geholpen kan worden? Dan kun je een eenmalig psychiatrisch consult aanvragen bij GGZ inGeest. De psychiater ziet de patiënt dan eenmalig, zonder dat de patiënt in behandeling komt bij de GGZ.

Dit kan op 2 manieren:

  • Via ZorgDomein een verwijzing sturen en dan expliciet in vrije tekst aangeven dat het om een eenmalig consult gaat.

Psychiaters Jan Benckhuijsen en Marja Slot zijn beschikbaar voor de eenmalige consulten. De factuur voor het consult stuurt inGeest aan de HCA. De vergoeding voor het consult is geregeld in de POH GGZ module.

Telefonisch overleg

Er zijn meerdere mogelijkheden voor telefonisch overleg. Iedere psychiater is in principe bereikbaar en beschikbaar voor telefonisch overleg over een patiënt die onder behandeling is. Daarnaast kun je telefonisch overleggen als je met een psycholoog wilt sparren over een patiënt die nog niet in behandeling is of als het medisch is, met een psychiater.

GGZ inGeest
Bij GGZ inGeest kun je terecht voor vragen over angst, stemming, persoonlijkheid, Ernstig Psychiatrische Aandoeningen (EPA), ouderen, trauma en autisme. Daarvoor bel je met Aanmelding & Intake: 088 – 788 50 15.

Arkin
Bij Arkin kun je terecht met vragen over kind en jeugd, verslaving, eetstoornissen en forensische zorg. Daarvoor bel je met Centrale Aanmelding Arkin: 020 – 590 55 55 (maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur). Telefonisch overleg is gratis.

Consultatie verslavingszorg Brijder

Brijder is gespecialiseerd in het voorkomen en behandelen van verslaving, met alle problemen die daarbij komen. Heb je vragen over de verslavingszorg voor volwassenen? Neem dan contact op met Brijder Amstelland via 088 – 358 83 40. Nadat er contact is opgenomen en de vraag is voorgelegd aan team ondersteuner, wordt er een terugbelverzoek voorgelegd aan een behandelaar. De consultatielijn is iedere werkdag tijdens kantooruren bereikbaar.

Teleconsultatie

Sinds juli 2022 is er de mogelijkheid om via ZorgDomein een zorgvraag over een patiënt te stellen bij Arkin. Bij Arkin kun je terecht met vragen over kind en jeugd, verslaving, eetstoornissen en forensische zorg. Je stelt de vraag via zorgdomein en via zorgdomein komt er dan ook een antwoord terug. De vergoeding voor het teleconsult wordt via Arkin zelf afgehandeld met de zorgverzekeraar.

Consultatie ouderen

Voor vragen over ouderen kun je bij inGeest terecht. Psychiaters Heleen Schaffels en Marc van Heteren zijn hiervoor beschikbaar. Je kunt hen op meerdere manieren bereiken;

  • Via ZorgDomein een verwijzing sturen en dan expliciet in vrije tekst aangeven dat het om een eenmalig consult gaat.
  • Via ZorgMail de consultvraag met toelichting sturen naar aanmelding@ggzingeest.nl.
  • Bellen met Aanmelding & Intake: 088 – 788 50 15.

Medicatie consult

Heb je specifieke medicatie vragen? Dan kan vrijgevestigde psychiater Mireille Boerma je daarbij helpen. Daarbij kan zij de patiënt indien nodig een paar keer zien om de benodigde medicatie vast te stellen. Ook kan zij als back up en sparringspartner fungeren als de huisarts zelf de medicatie instelt. Je kunt haar bereiken op 06 – 44 09 54 43. Haar voorkeur heeft het om een app bericht te sturen met de vraag om contact. De vergoeding voor het consult is geregeld in de POH GGZ module.

Sluiten