© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar overzicht

Bewegen op Recept

Meer preventief te werk gaan is de sleutel tot succes in de gezondheidszorg. Bewegen op Recept is een integrale aanpak tussen sport en zorg, waarbij mensen worden gestimuleerd om te sporten en te bewegen. Hiermee wordt hun gezondheid in positieve zin bevorderd. Sporten en bewegen draagt bij aan de preventie en behandeling van verschillende ziekten. Een actieve leefstijl bevordert de mentale gezondheid en kwaliteit van leven.

Mensen weten vaak zelf ook dat bewegen heel goed is, maar ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Met ‘Bewegen Op Recept’ worden mensen letterlijk aan de hand meegenomen om diverse manieren van bewegen te ontdekken binnen hun mogelijkheden. Als het ene niet werkt, dan proberen we wat anders. Het is een recept op maat.

De taak is om zoveel mogelijk mensen naar beweging toe te leiden en bewegen vervolgens in hun leven te integreren voor een betere kwaliteit van leven. Het doel is om mensen te leiden naar het bestaande beweegaanbod en ze duurzaam in beweging te krijgen en houden. Daardoor komen mensen niet alleen beter in hun vel te zitten, maar worden ook de kosten in de zorg gedrukt en kunnen we bovendien de druk in de eerstelijnszorg verlichten.

Patiënten

Patiënten kunnen zelf contact opnemen met de ‘Bewegen op Recept’-coach van Amstelveen Sport. Dit kan via het contactformulier of via telefonisch contact met Sabine Meeuwis, via 088 – 85 85 104.

Zorgverleners

Wil je als zorgverlener je patiënt doorverwijzen naar ‘Bewegen op Recept’? Dit kan sinds 1 januari 2024 via Zorgdomein.

Voor meer informatie over Bewegen op Recept kun je terecht bij Antoinette van der Heijden, via a.vanderheijden@amstellandzorg.nl of via 06- 16 600 200.

Sluiten