© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Consultatie via het Huisarten+Punt

31 augustus 2022

Amstelland Zorg is samen met ziekenhuis Amstelland aan het kijken hoe er op eenduidige wijze een consultvraag gesteld kan worden vanuit de eerstelijn aan de medisch specialist. Een aantal specialismen van het Amstelland ziekenhuis is voor het aanbieden van teleconsulten inmiddels aangesloten bij het Huisartsen+punt uit de regio Amsterdam.

Wat is huisartsen+punt?

Huisarts+Punt valt onder 1,5 lijnszorg en is bedoeld voor patiënten met een gezondheidsklacht die hun huisarts mogelijk niet helemaal vertrouwt, moeilijk te beoordelen vindt of waarover de huisarts een bevestiging wil. Een dergelijke klacht kan te specialistisch zijn voor de huisarts, maar het is (nog) niet nodig om de patiënt naar het ziekenhuis te verwijzen. De huisarts blijft de hoofdbehandelaar en de specialist levert een advies na een tele -of fysieke consultatie.

Voordeel

Het voordeel dat Huisarts+Punt biedt is: het verlagen van het aantal verwijzingen, de patiënt ervaart financieel voordeel (geen eigen risico), het voorkomt onnodige aanvraag van diagnostiek en/of therapeutische middelen en het stimuleert de uitwisseling van kennis.

Welke specialismen?

Om dit moment werkt huisartsen+punt met Ziekenhuis Amstelland samen in het aanbieden van teleconsulten KNO, gynaecologie, interne geneeskunde. Dit aanbod wordt in de toekomst uitgebreid met meerdere specialismen en een eenmalig fysiek consult KNO. Dit is echter nog in ontwikkeling. Naast Ziekenhuis Amstelland zijn de Amsterdamse ziekenhuizen en ZBC’s aangesloten bij huisartsen + Punt. In Amsterdam zijn 5 fysieke locaties voor huisarten+Punt, in Amstelveen zijn nog geen fysieke locaties.

Verwijzen

Je kunt via Zorgdomein verwijzen naar Huisartsen+Punt door te klikken op de button teleconsultatie. Vervolgens tik je in de zoekbalk huisartsenpluspunt. Je ziet dan alle vormen van consultatie.

Meer informatie

Mocht je meer willen weten bekijk dan de website www.huisartspluspunt.nl of bekijk de video.

Meer nieuws lezen?

Sluiten