© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Gebruikt u al de eenmalige digitale consultatie naar Huisarts+punt?

1 mei 2023

Tussen Amstelland Zorg en het Amstelland ziekenhuis vinden gesprekken plaats over een meer eenduidige vorm voor digitale consultatie. Nu verschilt het per vakgroep hoe de digitale consultatie aangevraagd kan worden. In Amsterdam wordt er veel gewerkt met Huisarts+punt, ook steeds meer vakgroepen in het Amstelland ziekenhuis gaan hierop over waardoor het voor de huisartsen in Amstelland ook interessant wordt.

Wat is de Huisarts+punt?
Bij Huisarts+punt kun je (digitaal) vragen stellen aan een medisch specialist. Na het consult geeft de specialist een advies aan de patiënt en huisarts over het verdere beleid, een therapie of een ander gewenst vervolgtraject. De huisarts blijft hoofdbehandelaar. Huisarts+punt is bedoeld voor patiënten met een gezondheidsklacht die je mogelijk niet helemaal vertrouwt, moeilijk te beoordelen vindt of waarover je bevestiging wilt. Omdat de huisarts de hoofdbehandelaar blijft, worden de kosten van het consult gedeclareerd binnen de huisartsenzorg. Jouw patiënt betaalt geen eigen bijdrage. We zijn op dit moment in overleg met Zorg en Zekerheid over een vergoeding voor de huisarts indien je gebruik maakt van de digitale teleconsultatie.

Zorgaanbod Inmiddels bieden we consultatiemogelijkheden voor 25 specialismen. Deze worden uitgevoerd door de specialisten van Amsterdamse ziekenhuizen en enkele ZBC’s. Het Amstelland ziekenhuis is ook één van de partners. De samenwerking met dit ziekenhuis is groeiende. Momenteel bieden de specialisten teleconsultaties gynaecologie, KNO, urologie en interne geneeskunde. Een fysiek consult KNO voor H+P is in voorbereiding en diverse andere specialismen oriënteren zich nog op de consultatie mogelijkheden via H+P. De huisartsen uit de regio Amstelland kunnen naast de consultaties van het Amstelland Ziekenhuis ook gebruik maken van de andere consultatiemogelijkheden van H+P. Het overzicht van onze locaties en teleconsultaties is hier te vinden.

Patiënten verwijzen naar Huisarts+punt Je kunt patiënten naar Huisarts+punt verwijzen via ZorgDomein. In ZorgDomein vind je de verwijsindicaties voor het betreffende specialisme. Op www.huisartspluspunt.nl vind je de uitgebreide verwijsinstructie. Verwijs je jouw patiënt naar één van onze fysieke spreekuren? Wij nemen na ontvangst van de verwijzing binnen drie werkdagen contact op met de patiënt om een afspraak in te plannen. De wachttijd is vaak beperkt.

Retourbericht van de specialist Het advies van de specialist wordt binnen 72 uur na het specialistisch adviesconsult aan je doorgegeven via een Edifact-retourbericht in jouw HIS.

Meer informatie? Je vindt alle informatie op de website van huisartsenpluspunt.nl Heb je vragen? Dan kun je mailen naar info@huisartspluspunt.nl

Meer nieuws lezen?

Sluiten