© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Nieuwe locatie voor Dementheek Amstelveen

29 juni 2023

Sinds 16 juni jl. heeft Dementheek Amstelveen een nieuwe locatie aan de Bourgondischelaan 43 in Amstelveen. De Dementheek is een gratis uitleenservice van technische ondersteuningsproducten voor mensen met geheugenproblematiek en (beginnende) dementie en hun naasten. Iedereen is van maandag tot en met vrijdag van harte welkom.

Voor mensen met dementie is het van belang om zolang mogelijk zelf de regie te houden. Zij hebben daarbij behoefte aan de juiste ondersteuning. Er komen gelukkig steeds meer producten op de markt die mensen met dementie ondersteunen en hun leven aangenamer kunnen maken. De Dementheek biedt de mogelijkheid om deze apparaten te bekijken, te voelen en het belangrijkste: om ze te lenen zodat u ze thuis kunt proberen.

Er zijn technologische producten of apparaten op de markt die helpen in het dagelijkse leven. Denk aan speciale telefoons, persoonsalarmering, GPS-systemen, een dagritme-klok, tablets, tinybot robot, maar ook een eenvoudige radio of afstandsbediening. In de Dementheek is het mogelijk alle producten bekijken. Samen met een professional kijkt de bezoeker welk product past bij de wensen, waarna het apparaat thuis geprobeerd kan worden. Indien nodig is er hulp bij de instructie en installatie thuis. Bevalt het product goed, dan kunt u overwegen het zelf aan te schaffen. Zo niet, dan probeert u simpelweg gewoon een ander product tot u tevreden bent.

De Dementheek is nu gevestigd in Odensehuis Amstelveen, het inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten en (beginnende) dementie, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Iedereen is van 9:30-15:30 uur op maandag tot en met vrijdag van harte welkom op de Bourgondischelaan 43 in Amstelveen. Een afspraak maken is niet nodig. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met 020-4412401 of odensehuis@participe.nu.


De Dementheek wordt uitgevoerd door Participe Amstelland.

Meer nieuws lezen?

Sluiten