© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Persbericht: Huisartsen in de regio Amstelland gaan staken.

23 juni 2022

Amstelland – Op 1 juli a.s. zullen de huisartsenpraktijken in de regio Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk dicht zijn. De huisartsen doen mee aan een staking, op het Malieveld in Den Haag, om een krachtig signaal richting minister Kuipers af te geven dat het niet langer zo door kan gaan.

De huisartsen staken omdat de huisartsenzorg te lang onderdruk staat en er geen actie komt om dit te verbeteren. We protesteren tegen het overvolle takenpakket en de daarmee gepaard gaande hoge werkdruk.

Met deze actie willen we aan iedereen laten zien hoe belangrijk de huisartsenzorg is. Dat iedereen in Nederland terecht kan bij zijn eigen huisarts een groot goed is. En dat we een belangrijke bijdrage leveren aan het functioneren van de hele zorg. We strijden voor toegankelijkheid, want we willen niet dat patiënten hun huisartsenpraktijk in de buurt gaan verliezen.

Patiënten die op deze dag een zorgvraag hebben, die niet kan wachten, kunnen op de praktijksite van hun huisarts informatie vinden wat te doen bij spoedgevallen op 1 juli. De huisartsen hopen op begrip van alle patiënten op dat zij op deze manier kunnen strijden voor de toekomst van de huisartsenzorg.

Over huisartsen coöperatie Amstelland

Huisartsen Coöperatie Amstelland (HCA) vertegenwoordigt de belangen van 47 huisartsenpraktijken in de regio Amstelland. Door krachten te bundelen en ervaringen te delen werken we aan een gezond werkklimaat, zodat we nu en in de toekomst nog betere zorg kunnen verlenen aan de inwoners van regio Amstellan

Meer nieuws lezen?

Sluiten