© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Triage training voor assistentes MTVP

1 mei 2023

In juni starten wij in het kader van Meer Tijd voor de Patiënt de triage training voor doktersassisten-tes. De training wordt gegeven door ervaren trainers van Latona Organisatie- & Opleidingsadvies. Ook als jouw praktijk pas later start met Meer Tijd voor de Patiënt en je wilt kiezen voor de interven-ties ‘flexibele consultduur’ en ‘triage training voor assistentes’ dan kun je nu al je assistente(s) deel laten nemen en dit later opnemen in je praktijkplan.

Twee verschillende trainingen

Er wordt een basistraining van 3 dagdelen georganiseerd. Hierin komt de methodiek van triage, het kunnen toepassen van de medische inhoud uit de NHG triagewijzer aan de orde. Er wordt veel aan-dacht besteed aan de juiste communicatietechnieken en gespreksvaardigheden, het omgaan met emotionele situaties en lastige gesprekken. Deze training vindt plaats op 5 september, 19 september en 18 oktober van 17:00-20:30 uur inclusief maaltijd. De training is geaccrediteerd voor 9 punten. De kosten zijn: 290,- euro p.p.

In de gevorderden training van 2 dagdelen wordt dieper ingegaan op de gespreksvoering met de patiënt en triage versus de agenda planning zodat flexibele consult voering goed kan worden geïmplementeerd. Deze training vindt plaats op 12 september en 18 oktober van 17:00-20:30 inclusief maaltijd. Deze training geaccrediteerd voor 6 punten. De kosten zijn: 220,- euro p.p.

Er wordt in beide trainingen veel geoefend met casuïstiek, ook kunnen voorbeelden uit de eigen praktijk worden ingebracht.

Welke training is geschikt?

Er is een vragenlijst beschikbaar om te beoordelen aan welke training je assistente het beste deel kan nemen. Neem hiervoor contact op met Stefanie Mouwen via s.mouwen@amstellandzorg.nl

Aanmelden

Je kunt je assistente(s) aanmelden via b.tan@amstellandzorg.nl. Er kunnen maximaal 12 assistentes per training deelnemen.

Meer nieuws lezen?

Sluiten