© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Één ingang wijkverpleging in Amstelveen

18 juli 2023

In Amstelveen wordt in oktober gestart met een pilot voor één ingang wijkverpleging. Ter voorbereiding daarop zijn een aantal activiteiten gepland.

Wil je als huisarts, POH en/of doktersassistente meer informatie over de activiteitencoaches voor mensen met dementie (WLZ)?

Participe Amstelland ontwikkelt een nieuwe dienstverlening met als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven van zelfstandig wonende mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het gaat om kortdurende individuele trajecten, waarbij een coach mensen met dementie begeleidt en toe leidt naar welzijnsactiviteiten, zoals bijvoorbeeld Meer Bewegen voor Ouderen, biljarten, een creatieve club, ommetjes wandelen, een leesclub of een koor.

Lunch

Wil je meer weten hierover? Ga dan naar de zomerse lunch op dinsdag 25 juli. Het doel van de lunch is om op een informele en gezellige manier elkaar te leren kennen en van gedachten te wisselen. Als huisarts/POH/doktersassistent(e) zul je aansluiten bij één van de vier werkgebieden voor de wijkteams in Amstelveen. De manier waarop wijkverpleging wordt aangevraagd, zal veranderen. Dit leggen we graag verder uit onder het genot van een lekkere lunch en een verkoelend drankje.

Gesprekken

In september zijn en worden gesprekken gepland tussen huisarts/POH en wijkverpleging om met elkaar de verwachtingen over en weer te bespreken en de rol van de wijkverpleegkundige die indiceert. Voor sommige wsv’s zijn deze gesprekken al gepland tijdens een academy of een GPO, voor andere wsv’s wordt dit nog gepland.

Startmoment pilot

Als laatste activiteit is er een feestelijk startmoment van de pilot op 26 september van 15.30 tot 17.30 uur. Dit moment is bedoeld voor alle professionals die meedoen aan de pilot, inclusief huisartsen, POH’s en assistenten werkzaam in Amstelveen. Reserveer deze datum alvast in je agenda. Meer informatie volgt hierover.

Voor alle activiteiten geldt: de gespendeerde uren kunnen gedeclareerd worden bij Amstelland Zorg. Via de subsidie die aan dit project gekoppeld is, kunnen deze uren vergoed worden.

Meer nieuws lezen?

Sluiten