© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

(Vervuld) Word jij onze nieuwe praktijkconsulent?

18 mei 2022

We zijn op zoek naar een enthousiaste, flexibele en een zelfstandige duizendpoot met ruime ervaring in de chronische zorg. Ben jij die gesprekspartner, vraagbaak en aanspreekpunt voor de huisartsen, praktijkondersteuners en assistenten? Ben je een organisatorisch talent, integer en beschik je over uitstekende luistervaardigheden? Heb je ervaring en expertise in de Diabetes/CVRM of COPD zorg? Lees dan snel verder.

Amstelland Zorg gaat werken met een integraal zorgprogramma voor de chronische zorg. Positieve Gezondheid is hierbij een belangrijk uitgangspunt. De persoonlijke doelen van de patiënt staan hierbij voorop. Samen gaan we aan de slag met het behalen van deze doelen. Daarbij maakt Amstelland Zorg afspraken met andere zorgverleners, zorgverzekeraars, gemeenten, etc. om zo te komen tot de best mogelijke zorg. Persoonlijke begeleiding op maat voor praktijken is hierbij een belangrijke voorwaarde. Amstelland Zorg is een multidisciplinaire regio-organisatie waar ook op het gebied van de chronische zorg waar mogelijk multidisciplinaire samen gewerkt wordt.

Wil jij een bijdrage leveren aan het optimaliseren van de chronische zorg binnen de aangesloten huisartsenpraktijken? Dan hebben wij nu een interessante vacature voor jou!

Functieomschrijving

Als praktijkconsulent ondersteun je de huisartsenpraktijken bij goede organisatie van de zorg(programma’s). Daarnaast signaleer je aandachtspunten en problemen die in de huisartsenpraktijken spelen en waarbij de regio organisatie Amstelland Zorg een rol kan spelen in de verbetering of oplossing. Affiniteit met Positieve Gezondheid, GGZ, praktijkorganisatie, digitalisering en ICT is een grote pré.

In deze functie stem je veel af en werk je samen met je collega-praktijkconsulent, kaderartsen, een multidisciplinair kwaliteitsteam en netwerkpartners. Samen bepalen jullie of signalen regio breed zijn of juist specifiek voor één bepaalde huisartsenpraktijk en of hiervoor een uniforme regionale oplossing of juist maatwerk nodig is. Daarnaast signaleer je knelpunten in de zorgketen(s). Hierover adviseer je en stel je samen met de praktijk een verbeterplan op. Je stimuleert de implementatie van de verbeteringen. Je levert actief input om het integraal zorgprogramma binnen de praktijken naar een hoger plan te trekken in samenwerking met de kaderartsen Je richt je daarbij op het verbeteren van de resultaten en de kwaliteit van leven van patiënten.

Wat zijn jouw kerntaken?

 • Je bezoekt de huisartsenpraktijken en bouwt relaties op met de praktijkondersteuners en huisartsen. Je bent het vaste aanspreekpunt vanuit de regio organisatie Amstellandzorg.
 • Je volgt de ontwikkelingen bij deze praktijken en onderhoudt de contacten om op de juiste momenten te kunnen inspelen op behoeften.
 • Je stimuleert en bewaakt de uitvoering van het gecontracteerde kwaliteitsbeleid. Je werkt hierin nauw samen met de kaderartsen en een multidisciplinaire kwaliteitsteam. Dit doe je door inzicht te geven in de praktijkprestaties en je maakt deze bespreekbaar. Waar nodig stel je samen met de praktijk een verbeterplan op. Je stimuleert de implementatie van deze verbeteringen.
 • Je bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van multidisciplinaire binnen de chronische zorg en stimuleert multidisciplinaire samenwerking in de kwaliteitscommissies waar mogelijk.
 • Je beantwoordt medisch inhoudelijke vragen van de praktijk vanuit jouw eigen expertise gebied of schakelt collega’s in die de vragen kunnen beantwoorden voor jouw praktijk.
 • Je rapporteert over bevindingen en ontwikkelingen bij huisartsenpraktijken,
 • Je coördineert het proces van de vraag van de huisartspraktijken en het aanbod van Amstelland Zorg wat betreft zorgprogramma’s en overige speerpunten in het beleid. Indien nodig schakel je hierbij ook anderen in.
 • Je bent op de hoogte van landelijke ontwikkelingen op het gebied van zorg en kan bijdragen aan implementatie van nieuwe inzichten.
 • Je begeleidt en coacht huisartsen en praktijkondersteuners bij het werken met Positieve Gezondheid en het opstellen en werken met een individueel zorgplan.
 • Je bent vraagbaak op het gebied van persoonsgerichte zorg voor ketenpartners zoals apotheken, fysiotherapeuten en diëtisten.
 • Je organiseert scholing, onder andere op het gebied van persoonsgerichte integrale (chronische) zorg.
 • Je geeft ook zelf scholing waar nodig.
 • Je ondersteunt de praktijken bij het optimaal benutten van de ICT-systemen.
 • Je onderhoudt in de regio contacten met andere relevante zorgaanbieders en organisaties.
 • Je organiseert of neemt deel aan verschillende werkgroepen en commissies. Je werkt hierin nauw samen met de kaderartsen.

Wat vragen wij?

Je bent een HBO opgeleide verpleegkundige, of praktijkondersteuner en hebt enkele jaren ervaring. Bij voorkeur heb je bovengemiddelde kennis van COPD/Astma/Diabetes/CVRM. Je wilt graag iets betekenen voor de eerstelijnszorg. Je onderschrijft het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Je ziet het als een uitdaging om te ‘pionieren’ en nieuwe zorgtrajecten te implementeren binnen de huisartsenpraktijk. Daarvoor neem je aantoonbare ervaring mee op het gebied van organiseren, kennis overdragen en coachen, zowel individueel als groepsgewijs. Je bent nieuwsgierig naar de kansen die multidisciplinaire samenwerking in de chronische zorg kan gaan bieden. Je bent enthousiast, proactief, communicatief en organisatorisch sterk.

We bieden je een uitdagende functie met volop ruimte voor eigen inbreng. Een baan waarbij je jouw agenda zelf indeelt en zelfstandig te werk zal gaan. Je werkt binnen een hecht en gezellig team met een dienstverband van 24 tot 36 uur per week. Uiteraard wordt de functie gehonoreerd in een passende schaal binnen de CAO huisartsenzorg. Heb je interesse? Stuur je motivatiebrief met CV voor dinsdag 7 juni a.s. naar admin@amstellandzorg.nl. Heb je nog vragen? Neem contact op met onze officemanager Petra Kok. Zij is bereikbaar op 06-10166188.

Meer nieuws lezen?

Sluiten