© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Bijeenkomsten valpreventie bij WSV’s

10 april 2024

In de gemeenten van Amstelland worden bijeenkomsten georganiseerd met ketenpartners uit het sociaal domein. Tijdens deze bijeenkomsten wordt besproken hoe de reis van de patiënt door de keten eruitziet en wat er van eenieder verwacht wordt.

WSV Keizer Boven West

In de gemeente Amstelveen worden desbetreffende bijeenkomsten op WSV-niveau georganiseerd. De eerste bijeenkomst vond plaats in Keizer Boven West, die werd gepresenteerd als een WSV Academy. Tijdens deze bijeenkomst verkenden professionals en vrijwilligers uit zorg- en sociaal domein de stappen in de keten met behulp van praatplaten. Er werd besproken welke rol elk van hen kan spelen en hoe samenwerking in valpreventie vorm kan krijgen.

Tijdens deze bijeenkomst bleek dat er onduidelijkheid was over wie de multifactoriele valrisicobeoordeling bij mensen met een hoog valrisico gaat uitvoeren. Is dit de huisarts en/of de paramedicus? Zodra we een antwoord op deze vraag hebben, zullen we dit delen.

Vitaliteitsbijeenkomsten

In Duivendrecht (gemeente Ouder-Amstel) is een eerste succesvolle vitaliteitsbijeenkomst voor inwoners georganiseerd, waarbij de valrisicotest werd afgenomen en voorlichting werd gegeven over medicatie, voeding en valrisico. Daarnaast konden bezoekers een paar oefeningen uit de “In Balans”-cursus ervaren. Mensen met een verhoogd valrisico kregen voorlichting over valrisico’s en het advies om een beweegcursus te volgen.

Op 10 april wordt eenzelfde bijeenkomst georganiseerd in Ouderkerk. Ook Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer hebben plannen om later dit jaar valiteitsbijeenkomsten voor inwoners te organiseren.

Meer nieuws lezen?

Sluiten