© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

E-learning Behandelwensengesprek t/m januari 2023

14 november 2022

Voor de regio is de multidisciplinaire e-learning Behandelwensengesprek beschikbaar. De e-learning is een mooi vertrekpunt om het onderwerp periodiek multidisciplinair op de kaart te zetten. Er zijn een aantal vragen rondom de vergoeding van het behandelwensengesprek.

Aanmeldproces

– De deelnemende huisarts ontvangt van ©aliber na het succesvol afronden van de regionale e-learning het benodigde certificaat voor de prestatie Behandelwensengesprek. ©aliber zal zorgdragen voor de terugkoppeling naar Zorg en Zekerheid voor invoering in het Vecozo zorginkoopportaal. Na goedkeuring door Zorg en Zekerheid voegt zij de prestatie Behandelwensengesprek toe aan het overeenkomstdeel ‘Overige S3 afspraken’ bij huisartsen(praktijken) die de vereiste scholing succesvol gevolgd hebben. Dit contract dient zoals gebruikelijk door de huisarts geaccordeerd te worden. Daarna kan ieder gesprek worden gedeclareerd met code 31244 (eerste gesprek) of 31242 (evaluatie gesprek). De e-learning is gratis voor zorgverleners uit de regio.

– Deelname aan de regionale e-learning onder de huidige voorwaarden is mogelijk t/m januari 2023.

NHG e-learning behandelwensengesprek:

Inmiddels is er via de NHG ook een e-learning Behandelwensengesprek beschikbaar. In tegenstelling tot de regionale e-learning is deze monodisciplinair, en niet multidisciplinair.

– Men dient het certificaat zelf in te dienen voor het ontvangen van accreditatiepunten, hetgeen bij deze e-learning alleen mogelijk is voor huisartsen.

– De NHG e-learning behandelwensengesprek borgt niet de kennis van de regionale samenwerkingsafspraken. Zodoende borgt het certificaat niet de toevoeging van de S3 prestatie behandelwensengesprek aan het huisartsencontract.

Meer nieuws lezen?

Sluiten