© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Crisisplaatsingen en ELV aanvragen

31 augustus 2022

Vanuit meerdere signalen in de regio komt naar voren dat crisisplaatsingen en ELV aanvragen lastiger verlopen dan voorheen. Dit heeft meerdere oorzaken en we kunnen ze niet allemaal tegelijk aanpakken. Er zijn meerdere mensen mee bezig, maar dat wil niet zeggen dat er direct een oplossing is.

In overleg met het Aanmeldportaal kwam het idee naar voren, om een gesprek te organiseren tussen mensen van het Aanmeldportaal, de huisartsen en de POH’s, als één van de dingen die we op korte termijn kunnen doen om proces van crisisplaatsingen en ELV aanvragen beter te laten verlopen. Om hopelijk het resultaat ook te verbeteren, namelijk snellere plaatsing van crises en ELV aanvragen.

Vandaar het idee om een gesprek te organiseren tussen Aanmeldportaal, huisartsen en POH-O, zodat aannames over en weer besproken kunnen worden, het Aanmeldportaal tips kan geven over het aanmeldproces en de huisartsen en POH’s kunnen aangeven wat zij nodig hebben van het aanmeldportaal.

Er zijn 2 momenten om je hiervoor aan te melden:

  • Op 12 september van 12.30 tot 13.30 uur
  • Op 15 september van 12.30 tot 13.30 uur

Geef aan Elianne Vink door welke moment je wilt aansluiten, dan ontvang je de link naar het gesprek (e.vink@amstellandzorg.nl).

Meer nieuws lezen?

Sluiten