© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Minddistrict wordt Evie

27 november 2023

De afgelopen jaren heeft de Huisartsen Cooperatie Amstelland (HCA) het GGZ e-health programma Minddistrict voor de regio ingekocht. Hier gaat vanaf 2024 het één en ander in veranderen. In dit nieuwsbericht vind je meer informatie over de aanleiding van de verandering, hoe we tot het besluit voor Evie zijn gekomen en wat er dan gaat veranderen.

Aanleiding verandering

Minddistrict heeft de HCA gevraagd met hun samenwerkingspartner Evie verder te gaan. Evie gaat zich richten op dienstverlening voor de eerste lijn, waar Minddistrict zelf hun dienstverlening richting de GGZ verder gaat ontwikkelen. We konden niet voor dezelfde service en ondersteuning bij Minddistrict blijven.

Besluit voor Evie

De HCA wilde niet zomaar overstappen op Evie zonder eerst een gedegen marktverkenning te doen, want in de afgelopen jaren zijn GGZ e-health programma’s verder ontwikkeld.

Samen met enkele POH-GGZ en een huisarts uit de regio (de projectgroep) is eerst een lijst met wensen en eisen opgesteld over wat een GGZ e-health programma moet kunnen. Met behulp van proefaccounts is een eerste selectie gemaakt van aanbieders. Uiteindelijk hebben 3 aanbieders een demo gehouden. Daar zijn nog twee aanbieders uit overgebleven, waaronder Evie en Therapieland. Naar aanleiding van antwoorden op aanvullende vragen heeft de projectgroep een advies uitgebracht aan het HCA bestuur en aan de ALV van de HCA. De ALV heeft het advies overgenomen, waardoor er het besluit ligt om een contract met Evie af te gaan sluiten.

Wat gaat er veranderen?

Het contract zal per 1 januari 2024 ingaan.

Het GGZ e-health programma dat we nu gebruiken zal niet veranderen. Het platform van Minddistrict blijft hetzelfde. Evie maakt namelijk van ditzelfde platform gebruik. Evie levert zelf daarnaast de service en ondersteuning die nodig is. Zij nemen van ons het accountbeheer over, waardoor we meer service krijgen dan we nu gewend zijn.

Daarnaast heeft Evie meer aanbod op training en ontwikkeling van de professionals die gebruik maken van Minddistrict.

Het tweede deel dat gaat veranderen is dat het contract wordt afgesloten met Amstelland Zorg en niet met de HCA. Of althans, vanaf het 2e of 3e kwartaal van 2024 zal dit gaan gelden. De financiering zal dan via Amstelland Zorg verlopen. Dat betekent dat huisartsen niet meer apart gefactureerd worden voor het gebruik van GGZ e-health. Dat betekent ook dat alle POH-GGZ in de regio gebruik kunnen maken van Minddistrict.

En het derde deel dat gaat veranderen is dat alle zorgverleners (anders dan huisartsen en POH-GGZ) die gelieerd zijn aan Amstelland Zorg ook gebruik kunnen maken van Minddistrict. Dat geldt dan wel alleen voor patiënten die bij Zorg en Zekerheid verzekerd zijn.

Dat betekent dat bijvoorbeeld de psychosomatisch fysiotherapeut gebruik kan maken van een programma als ALK in Minddistrict voor hun patiënten, verzekerd bij ZZ. Ook kan de diëtist voor de ketenzorgpatiënten gebruik maken van modules uit Minddistrict over bijvoorbeeld eetproblemen.

Vragen?

Bij vragen kun je terecht bij Elianne Vink, programmamanager ouderenzorg en GGZ: e.vink@amstellandzorg.nl

Meer nieuws lezen?

Sluiten