© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Opleidingsplekken voor doktersassistenten

2 juni 2022

Amstelland Zorg biedt samen met een aantal huisartsenpraktijken in de regio een aantal hele mooie opleidingsplekken voor doktersassistenten aan. In anderhalf tot twee jaar doorloop je een opleidingstraject tot gediplomeerd doktersassistent en stroom je vanuit je opleiding zo door naar een vaste baan. Je kan nu solliciteren op één van onze werk / leer plekken!

De functie

Als doktersassistent in opleiding ben je de spin in het web in de huisartsenpraktijk. Je werkt intensief samen in een team van doktersassistenten, huisarts(en) en praktijkondersteuners. De doktersassistent is het eerste aanspreekpunt voor patiënt en arts.

In deze functie beantwoord je uiteenlopende (telefonische) hulpvragen en regel je, zo nodig, de consult- en visite afspraken voor de huisartsen. Het uitvoeren van kleine medisch-technische handelingen behoort daarnaast ook tot je verantwoordelijkheid. Verder is het jouw rol om uitleg en voorlichting aan patiënten te geven, bijvoorbeeld over geneesmiddelen en het hoe en waarom van een onderzoek. De doktersassistent verzorgt de administratie, denk hierbij aan het afhandelen van de correspondentie en het verwerken van medische gegevens.

Wat en we zoeken

We verwachten van jou een klantvriendelijke houding. Je wordt tenslotte het eerste aanspreekpunt van patiënten. Of dit nou aan de telefoon is of achter de balie. Jij staat patiënten rustig te woord en stelt hen gerust als dat nodig is.

Om je in anderen te kunnen verplaatsen, beschik je over een flinke portie inlevingsvermogen. Tegelijkertijd moet je ook grenzen durven stellen. Je voelt je betrokken bij de patiënten, maar je kunt daarnaast ook de afstand bewaren van de problemen die zich kunnen voordoen. Uiteraard is ook nauwkeurig werken een eigenschap die we zoeken. En binnen een dynamische werkomgeving biedt je flexibiliteit en organisatievermogen.

  • 24 uur per week beschikbaar
  • De voorkeur gaat uit naar iemand met al enige werkervaring, in de zorg is een pré maar niet noodzakelijk
  • Voldoende digitale kennis en vaardigheden om in verschillende systemen te kunnen werken en te rapporteren
  • Woonachtig in de regio of op korte reisafstand

Informatie over de opleiding

De twee-jarige BBL-opleiding doktersassistente start eind augustus en heeft een intro traject van vier werken. Gedurende dit introductietraject word je in vier weken voorbereid voor de start als doktersassistent bij een huisartsenpraktijk.

Na het afronden van het intro traject kom je per oktober voor minimaal 16 uren in dienst bij één van de deelnemende huisartsenpraktijken in de regio. Naast de praktijkuren heb je ook wekelijks 8 uur theorielessen bij het ROC Amsterdam.

Tijdens de opleiding leer je o.a. gesprekken voeren met patiënten, voorlichting te geven en medisch-technische handelingen uit te voeren. Hierbij komen ook huiswerkopdrachten en toets momenten, waarvoor je thuis enige zelfstudie zal moeten doen.

Wij bieden

  • Een opleidingstraject tot doktersassistent waarin je gedurende maximaal 2 jaar werken en leren combineert, op het ROC Amsterdam en in een huisartsenpraktijk in de regio Amstelland (Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouderkerk ad Amstel, Kudelstaart)
  • Je komt minimaal 16 uur in dienst van de opleidingspraktijk – werktijden 8:00 – 17:00 uur – op basis van een leer-arbeidsovereenkomst (inclusief studieovereenkomst) met na diplomering garantie op een baan als doktersassistent
  • Voor deze praktijkuren ontvang je een maandsalaris conform de CAO-huisartsenzorg, schaal 3
  • Overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering zijn volgens CAO-huisartsenzorg
  • We helpen je met de aanvraag van een subsidie waarbij de kosten van je opleiding vergoed kunnen worden
  • Uren die je besteedt aan ROC-theorielessen en zelfstudie uren worden gezien als eigen investering

Enthousiast geworden?

Mocht je voor je sollicitatie nog vragen hebben neem dan contact op met Caroline Waasdorp – huisarts en stagecoördinator – op c.waasdorp@amstellandzorg.nl of op 06 – 21 587 909.

Weet je genoeg en wil je het liefst direct aan de slag dan ontvangen we graag jouw motivatie met CV via het e-mailadres van Caroline. Graag onder vermelding van “Sollicitatie BBL-traject dokterassistente”. Je kunt reageren tot en met zondag 19 juni. De gesprekken met de praktijken vinden plaats tussen 20 – 30 juni.

Meer nieuws lezen?

Sluiten