© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Regionaal gesprek met VWS

3 juli 2023

Op 20 juni heeft er een gesprek plaats gevonden tussen Klaas Beniers (directeur IZA, VWS) met de Sigra leden (alle zorg en welzijn partijen in Noord Holland) over de implementatie van de landelijke akkoorden GALA, IZA en WOZO. Amstelland Zorg was daar namens de 1e lijn partijen uit de Amstelland regio aanwezig. VWS wilde graag weten hoe wij regionaal tussen alle Zorg en Welzijn partijen samenwerken en hoe zij dit verder kunnen ondersteunen. Wij hebben vooral aandacht gevraagd voor de volgende onderwerpen:

  • Het maatschappelijk gesprek over de beperkingen van de zorg. We willen graag dat VWS een maatschappelijk gesprek organiseert over dat de zorg anders/minder toegankelijk wordt zodat onze zorgprofessionals minder discussie met patienten hebben over de toegang tot de zorg.

  • Het hebben van een lange termijn financiering. Er zijn de komende 4 jaar extra financiĆ«le middelen beschikbaar om het IZA te implementeren maar wat doet VWS er aan dat zorg geld ook echt mee verhuist met de zorg die ergens anders geleverd wordt. Dus als er zorg vanuit het ziekenhuis naar de eerste lijn komt, gaat de financiering dan ook mee.

  • Als laatste hebben we VWS verzocht duidelijk stelling in te nemen als het gaat om het arbeidsvraagstukken. Als de tarieven in de zorg niet stijgen kunnen de salarissen ook niet stijgen. Dit is wel nodig om personeel te behouden.

Meer nieuws lezen?

Sluiten