© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar Nieuws

Preventie / Keer Diabetes2 Om

19 juni 2023

We zijn blij te kunnen delen dat Zorg & Zekerheid besloten heeft het landelijke programma Keer Diabetes2 Om ook als GLI programma te contracteren. Veel Zorgverzekeraars ‘volgen’ Zorg & Zekerheid hierin en daarmee is het programma voor een grote groep verzekerden beschikbaar!

Door middel van de Gecombineerde Leefstijl Interventie wordt er landelijk invulling gegeven aan de ambitie om mensen met overgewicht te ondersteunen om meer te bewegen, gezond te eten en inzicht te krijgen welke factoren allemaal van invloed zijn op het realiseren en behouden van een gezonde leefstijl. Hiertoe zijn verschillende erkende begeleidingsprogramma’s waarvan mensen gebruik kunnen maken. Bij ons in de Amstelland regio hebben we GLI coaches die werken met de volgende programma’s:

  • COOL
  • Slimmer
  • X-Fittt

We zijn blij dat Zorg & Zekerheid besloten heeft het landelijke programma Keer Diabetes2 Om ook te contracteren. Voor sommige zorgverleners bij ons in de regio zullen de insteek van dit programma kennen van ‘Diabetes zonder Pillen moet je willen’. Dat was de lokale versie die enige tijd in Amstelland is aangeboden.

Op deze link staat een stroomdiagram om te bepalen of patiënt in aanmerking komt om deel te nemen aan een GLI programma en een keuzehulp om te bepalen welk programma het beste aansluit bij de individuele situatie van je patiënt. Hiervoor kan gekeken worden naar o.a. BMI. Andere afweging is of het wenselijk is dat bewegingsaanbod binnen het programma geborgd wordt. Overigens is er inmiddels in meerdere gemeenten vanuit Welzijn mooi ondersteunend bewegingsaanbod waarnaar de deelnemers actief verwezen worden als ze aan het programma deelnemen.

Keer Diabetes2 Om is bij uitstek geschikt voor type 2 diabetes patiënten en prediabeten. Dit programma kijkt daarnaast vooral ook of er sprake is van een vergrote buikomvang. Binnenkort meer informatie over Keer Diabetes2 Om!

Meer nieuws lezen?

Sluiten