© 2024 Amstelland Zorg
Terug naar overzicht

Stoppen met roken

Stoppen met roken is vaak niet gemakkelijk. Doordat er sprake is van een verslaving, bestaat er een haast onbedwingbare behoefte om te roken en kunnen ontwenningsverschijnselen optreden bij het gemis van een sigaret. Als iemand al langer rookt, zit de sigaret verweven in bijna alle dagelijkse activiteiten.

Stoppen met roken kan dan moeilijk zijn, omdat je ineens al die dingen zónder sigaret moet doen. Wij willen wij de gezondheid van mensen in Amstelland zoveel mogelijk bevorderen. Ook begeleiding bij stoppen met roken hoort daarbij. De begeleiding die we aanbieden is vooral gericht op gedragsverandering en patronen doorbreken. We geven inzicht in de functie die het roken voor u heeft en geven adviezen om de moeilijke momenten op te vangen. Het uiteindelijke doel is om toe te werken naar een rookvrije toekomst.

Hier vind u alle informatie over de mogelijkheden om te stoppen met roken binnen de regio Amstelland. Hieronder een overzicht van de aangesloten huisartsenpraktijken. Via Sinefuma kunnen patiënten online begeleiding krijgen of groepstrainingen.

Voor wie?

De cursus “stoppen met roken” is voor mensen met een laag inkomen. Ook ex-rokers die hulp willen om niet weer te starten met roken zijn welkom.

Sluiten